Big Green Egg Slovenija
image
1

Modeli

Big Green Egg je najbolj vsestranski žar ali kulinarični izdelek za kuhanje na prostem, ki ga današnji trg lahko ponuja. Ima boljše zmogljivosti, kot ostali običajni kuharski aparati. Big Green Egg bo presegel vaša pričakovanja kulinarične popolnosti, tako od predjedi pa do sladic. Ne glede kako navdušen kuhar ste in koliko gostov želite pogostiti, tukaj je vedno Big Green Egg, ki bo ustregel vašim zahtevam. Izbirate lahko med petimi primernimi velikostmi, zato se Big Green Egg prilega kateremukoli načinu življenja!

Kot največji v družini Big Green Egg ima veliko kuhalno površino, zato lahko brez težav prilagodite obroke za velike družine ali za kuhanje na prostem s prijatelji – in učinkovito pripravite več jedi nad žerjavico naenkrat. Ali ste pripravljeni postreči do 14 kosov reber, 24 burgerjev ali nekaj počitniških puranov? Ni problema!

xlbgejpg2 xlbgejpg

Tehnični podatki:   

- Premer rešetke: 61 cm

- Kuhalna površina: 2919 cm2

- Teža: 103 kg

 

XLarge omogoča kuhanje:

- Dveh 9,1 kilogramskih puranov

- 24 burgerjev

- 11 celih piščancev

- 12 zrezkov

- 14 kosov reber

Large Big Green Egg je najbolj priljubljena velikost in izbira, za večino družin ali srečanja s prijatelji. Pri kuhanju lahko uporabite vse EGGcessories za pečenje, praženje in dušenje, EGG pa je dovolj prilagodljiv za kuhanje hrane čez vikend, za pizza zabave ali za pečenje 8 zrezkov naenkrat in dovolj učinkovit za pripravo mesne štruce za dve osebi!

largebgejpg largebge2jpg

 Tehnični podatki:

- Premer rešetke: 46 cm

- Kuhalna površina: 1688 cm2

- Teža: 70 kg

 Large omogoča kuhanje:

- 9,1 kilogramskega purana

- 12 burgerjev

- 6 celih piščancev (postavljenih navpično)

- 8 zrezkov

-  7 kosov reber (postavljenih navpično)

 

 

 

Sreča v manjšem paketu – Medium Big Green Egg je popolnoma oblikovan za manjše družine in pare, ter omogoča uporabo vseh najbolj priljubljenih EGGcessories. Pridobite znano vsestranskost in učinkovitost Big Green Egg-a v manjšem paketu, a z veliko površino za kuhanje. V njemu lahko pripravite do štiri zrezke in dva cela piščanca!

mediumbgejpg mediumbge2jpg

 Tehnični podatki:

- Premer rešetke: 38 cm

- Kuhalna površina: 1140 cm2

- Teža: 52 kg

Medium omogoča kuhanje:

- 8,2 kilogramskega purana

- 6 burgerjev

- 3 celih piščancev (postavljenih navpično)

- 4 zrezkov

- 4 kosov reber (postavljenih navpično)

 

 

 

Veliko okusa v majhnem, kompaktnem paketu! Small Big Green Egg je preprost in primeren za uporabo na manjših terasah oz. balkonih, kljub majhnosti pa je primeren za pripravo štirih burgerjev ali piščančjih prsi naenkrat. Majhen EGG se pogosto uporablja kot spremljevalec XLarge, Large ali Medium EGG-a in sicer za pripravo različnih hodov hrane naenkrat. Prav zaradi te lastnosti je kot nalašč za restavracije, ki iščejo učinkovitost Big Green Egg žara v velikosti, ki ustreza komercialni kuhinji.

  smallbgejpg smallbge2jpg

Tehnični podatki:

- Premer rešetke: 33 cm

- Kuhalna površina: 856 cm2

- Teža: 35 kg

 

Small omogoča kuhanje:

- 5,5 kilogramskega purana

- 4 burgerjev

- 1 celega piščanca (postavljenega navpično)

 

 

 

Mini Big Green Egg je idealna rešitev za piknike ali kampiranje v naravi, ko želite ultimativno kuharsko izkušnjo poizkusiti kjerkoli želite! Prav tako je ta velikost EGG-a primerna za peko na manjših balkonih stanovanj in med čolnarjenjem. Pustite stare bombice propana doma in uživajte v pripravi svoje najljubše jedi na tabornem ognju!

minibgejpg minibge2jpg

Tehnični podatki:

- Premer rešetke: 25,4 cm

- Kuhalna površina: 507 cm2

- Teža: 18 kg

Mini omogoča kuhanje:

- Dveh kosov piščančjih prsi

- Dveh kosov reber

- Enega zrezka