Big Green Egg Slovenija

Kulinarični partnerji

»Še nikoli nisem naletel na žar, ki bi ponujal takšno vsestranskost in nadzor nad kuhanjem, kot ju ima Big Green Egg. Bil sem popolnoma presenečen nad rezultati – zato je tudi priprava hrane na Big Green Egg žaru postala moja obsesija. V svoji kuhinji ga uporabljam za pripravo mnogih jedi na svojem meniju. Ljudje so presenečeni, ko vidijo, da je riba pečena na žaru, zato se pridejo v kuhinjo večkrat prepričati sami!«
Daniel Clifford, glavni kuhar in lastnik restavracije Midsummer House (z dvema Michelin zvezdicama) v mestu Cambridge, v Angliji

 

 

»Navdušujoči šparglji in dimljena rdeča pesa. Če mislite, da zelenjava ne more biti glavna zvezda jedi…pomislite na Big Green Egg.«
Simon Rogan, glavni kuhar in lastnik restavracije L'enclume (z eno Michelin zvezdico) v mestu Cumbria, v Angliji

 

 

 

»Big Green Egg je nepogrešljiv del moje kuhinje… je čvrst, zanesljiv in zelo učinkovit!«
Sergio Herman, glavni kuhar in lastnik restavracije Oud Sluis (s tremi Michelin zvezdicami) v Sluisu, na Nizozemskem

 

 

 

Big Green Egg žar so uporabljali tudi tekomvalci v resničnostnem šovu "Gostilna išče šefa". Sedaj pa je redno v uporabi v omenjeni gostilni. Določene jedi, ki jih najdete na meniju so pripravljene prav na tem žaru, zato vas vabimo, da čim prej obiščete Gostilno pri šefu!

 

 

 

Big Green Egg žar se uporablja tudi v Restavraciji MAK v Mariboru, ki je po besedah Društva dobrih okusov "Gurman" eden od najboljših gostinskih lokalov v Sloveniji. Tam vam z veseljem ponudi jedi vrhunski mojster kuhinje g. David Vračko. 

 

 

 

 

Hiša kulinarike Manna

Na slikoviti Eipprovi ulici v Ljubljani ob družbi drevoreda starih kostanjev, vam v Hiši kulinarike Manna postrežejo z rajskimi jedmi na zemlji, ki so med drugim pripravljene tudi v žaru Big Green Egg. 

 

 

 

                                      


Manjada_Izola

Gostilna in pizzerija Manjada se nahaja v Izoli, natančneje nasproti hotela Haletium (San Simon). Ponujamo vam dnevno sveže pripravljena kosila iz sezonske ponudbe in široko ponudbo mesnih in ribjih jedi po naročilu. Našša posebnost so tudi jedi z žžara na oglje Big Green Egg,

 

 

 

 

Aviopub slovi predvsem po izvrstni hrani. Njihove pizze slovijo daleč naokoli. Postrežejo vam tudi z odličnimi steaki pripravljenimi v Big Green Egg, solatami in lazanjami...

Nahajajo se tik ob športnem letališču Postojna, ob glavni cesti (Postojna-Pivka-Reka) na levi strani, le 500m stran od avtocestnega izvoza Postojna.

 

 

 

Ponudba nove restavracije Strelec na Ljubljanskem gradu, je mišljena kot kulinarično križišče med Alpami, Jadranom in Panonijo in hkrati kot presek preteklosti s sedanjostjo.

Pri pripravi jedi pa med drugim z veseljem uporabljajo tudi Big Green Egg.

 

 

 

Gostišče Denk Kungota

Gostišče Denk se nahaja v samem centru Zgornje Kungote. Ponujajo vam mednarodno in tradicionalno slovensko kuhinjo ter ribje jedi. Nudijo vam dopoldanske malice. Poleti strežba na terasi. V njihovi kuhinji pa za pripravo slastnih dobrot uporabljajo tudi  Big Green Egg.

"... Zakaj obiskati? Ker vam ni treba po svetu, pač pa le v Kungoto..." Ker je Denkova (Vračkova) kuhinja crossover, rezultat Gregorjevih gostovanj v vrhunskih kuharskih brigadah. Ker je v njej tudi vedno več domačih, lokalnih sestavin, idej in tradicije. Sicer še vedno kdaj hoče preveč.

 

 

Hotel_Gostišče TOMI

Gostilniška tradicija družine Matjaž sega v 2. polovico 19. stoletja in sega od Mozirja, preko dunajskega dvora, mesteca Bakar na Hrvaškem vse do Portoroža, kjer je Mate Matjaž leta 1978 odprl gostilno Tomi. Danes je Gostilna Tomi del prestižne znamke Gostilna Slovenija, znana po izjemni kulinariki lokalnega in regionalnega izvora. Med drugim so tudi zadovoljni uporabnik žara Big Green Egg XL.

 

 

 

Grajska Gostilnica_Radovljica

Grajska gostilnica leži v samem centru Radovljice. Ob gostilni je na voljo veliko brezplačno parkirišče. Prostori se razprostirajo v dveh nadstropjih: pritličje, v katerem je prostora za 120 ljudi ter klet, kjer je še dodatno 70 sedežev. V objektu imajo tudi vinsko klet, kjer po želji z veseljem predstavijo gostom kakšno žlahtno kapljico. Gostilna ima veliko letno teraso, ki v poletnih mesecih nudi gostom obilo prijetnih trenutkov, tako v senci kot tudi tistim, ki si želijo ujeti sončne žarke. Kulinarična ponudba je izredno pestra in primerna za vse cenovne razrede, znana je širši in tudi daljni okolici. Nudijo veliko vrst pic in testenin in izredno obsežno a la cart ponudbo, med tednom pa pripravljamo tudi dnevne malice. Veseli pa so vrhunske kulinarične novosti in sicer žara Big Green Egg. S to pridobitvijo bo ponudba jedi še bolj kakovostna in pestra.
 

Hiša Refoška Koper

V kleti Vinakoper, natančneje v Hiši refoška so obogatili kulinarično ponudbo. Od sedaj dalje bo ob izbranem kozarcu vina mogoče naročiti tudi različne jedi. V Hiši Refoška je zaživel kulinarični del, ki bo od sedaj dalje ponujal preverjene kombinacije hrane in vina. Vodenje gostinskega dela Hiše refoška je prevzel Jure Ferligoj. Njegova filozofija je živa kuhinja saj je pomembni sestavni del kuhinje tudi Big Green Egg. Ponujal bo istrsko hrano z italijanskim pridihom, ki bo vedno sezonska in sveža. Dogajanje bodo obogatili različni dogodki, ki bodo namenjeni izobraževanju, druženju in uživanju.

 

 

Štrigon - Portorož

Kakovost življenja se odraža tudi skozi sposobnost uživanja majhnih radosti, ki nam jih lahko ponuja nektar bogov in izbrane delikatese. Svet vina je svet barv, vonjav ter okusov in odstiranje nians je pravim uživačem v posebno veselje. Vinoteka Štrigon v Portorožu, je kraj za sproščeno uživanje ob kozarcu dobrega vina. Ker pa vino ni rado samo je na voljo tudi bogata bera vrhunskih delikates. Sedaj so v ponudbi tudi jedi iz vrhunskega grila Big Green Egg.

 

 

 

Hotel_Kongo

Opremljen v odtenkih skrivnostne Afrike in s posebno ponudbo Kongo že vse od svojega začetka pomeni drugačen pristop k potrebam in željam tistih gostov, ki si v Ljubljani zaželijo prijetnih, zanimivih in zabavnih doživetij. Združuje mnoge segmente, ki gostom ponujajo celovito ponudbo. Kongo, Hotel & Casino, Grosuplje, zvesto sledi svojemu poslanstvu, to je ponuditi drugačno zabavo na obrobju slovenske prestolnice. V naših dveh hotelskih restavracijah Balkango in Mpapatuki vas bodo naši hotelski kuharski mojstri razvajali z vrhunsko kulinariko in izbranimi vini. Med drugim vam bomo iz naše pridobitve Big Green Egg ponudili naš kruh on pestro izbiro mesnih jedi.   

 

 

Restavracija Cubis vas pričakuje z izvrstnimi stejki, ponudbo po naročilu, dnevnimi malicami in najboljšimi cocktaili. Na voljo imate steake argentinskega, slovenskega, škotskega ali francoskega porekla med drugim pripravljenega tudi na žaru Big Green Egg. Obiščite Restavracijo Cubis in se prepustite svetu okusov, uživajte v prijetnem in sodobnem ambientu ter se sprostite v dobri družbi.

 

 

 

 

 

 

Bujol Izola

IZOLSKA GOSTILNA BUJOL. Obiska slovenske obale si seveda ne moremo predstavljati brez preizkušanja odličnih ribjih jedi, pripravljenih na tradicionalen način. Gotovo je ena izmed najbolj specifičnih in avtentičnih gostiln tako po lokaciji kot po opremi in ponudbi gostilna Bujol, ki jo najdemo v osrednjem delu starega mestnega jedra v Izoli kjer imajo tudi .

Ponudbo dnevno prilagajajo glede na dnevni izlov iz slovenskega morja, med drugim vključuje tudi bakalajev golaž, brodet in bobiče. Pripravijo pa tudi jedi na vrhunskem žaru Big Green Egg za največje gurmane.

 

Vila Podvin

VILA PODVIN. Uroševa kuhinja je tradicija, ljubezen do doma, kvaliteta, svežina, skrb za zdravo in polno prihodnost.

Po navdih se obrača v čas svojega otroštva, ko je v domači kuhinji dišalo po slovenskih jedeh, ko so pripravljali domače klobase in se sladkali s suhimi tepkami. Jedi in sestavine, ki ga spominjajo na otroštvo, pripravlja na sodoben, zdrav način, jih začini s filozofijo francoske in mediteranske kuhinje. Uroš odkriva lokalna živila, jih spozna do potankosti in kreira iz njih nove jedi na svoj edinstven način, tudi z uporabo žara Big Green Egg.

 

Restavracija Rožmarin

ROŽMARIN restavracija, na Gosposki ulici v Mariboru ima razlog več! Kjer mi je všeč! Ker mi znano diši. Ker so prijazni stoli. Ker je lep nasmeh. Ker je hitro in počasi. Ker so znani obrazi. Ker vem, kaj bom naročil. Ker ne vem, kaj so pa danes pripravili. Kjer so stopnice. Ker stopnice vedno nekam pripeljejo! Kjer mi je domače! Ker diši po svežem kruhu. Ker se sušijo testenine. Ker se mešajo marmelade. Ker je kot doma, ko smo vsi zbrani in veseli! Rožmarin. Kjer rad in dobro jem! Kjer imamo grill Big Green Egg XLarge, kjer se pripravljajo jedi najboljšega okusa! Zato...

 

Hotel Evropa - Celje

V pritličju hotela Evropa v Celju, čaka na vas »a la carte« restavracija za vse priložnosti. V objemu sodobnega interierja, ob spremljavi prijetne glasbe vas bomo popeljali v svet nebeških okusov in vas razvajali na najvišji ravni. Strokovno in prijazno vam bomo postregli s kulinaričnimi presežki našega kuharskega mojstra, ki jih bomo združili z najboljšimi slovenskimi in tujimi vini po vašem izboru ali priporočilu sommelierja. Najsi bo vaše druženje zasebne ali poslovne narave – preplet prefinjenih okusov in edinstvenega ozračja bo zagotovo očaral tudi najzahtevnejše goste. Vabimo Vas, da si ogledate naš bogat »a la carte« MENU, kjer boste našli tudi specialitete pripravljene v  Big Green Egg.