Big Green Egg Slovenija
image
1

Ducat razlogov zakaj kupiti Big Green Egg žar!

1. PRIPRAVITE VEČ HRANE NAENKRAT

Ne glejte na Big Green Egg z vidika površine, ki jo zajema, ampak raje upoštevajte njegov volumen. Ker deluje kot pečica, lahko sprejme velike količine hrane – na Large Big Green Egg žaru lahko spečete tudi 5 celih piščancev in to naenkrat! Ko boste imeli Big Green Egg žar, boste kmalu imeli popolnoma novo predstavo, kaj vse lahko pripravite na žaru.

2. VAŠI PRIJATELJI VAM BODO ZAVIDALI

Ugotovili boste, da bodo vaši prijatelji hoteli kuhati le še na vašem Big Green Egg žaru. Preprosto se odločite, kaj želite pripraviti, za vse ostalo bo poskrbel EGG. Kulinaričnih trikov se lahko lotite tudi z »zavezanimi« očmi, saj je Big Green Egg zelo enostaven za uporabo. Bodite prvi v svoji okolici, ki bo lastnik Big Green Egg žara!

3. NEPRENEHOMA VEČ KOT 12 UR

Dobra mera oglja bo v žaru gorela tudi več kot 12 ur – enaka količina bi v navadnem, kovinskem žaru zadostovala za samo 45 minut kuhanja. Najbolj pomembna prednost Big Green Egg žarov je izdelava iz najnovejše in najbolj kakovostne keramike. Keramične stene odlično prevajajo toploto in jo hkrati obdržijo v žaru, kar je nujni pogoj za pripravo okusnih, sočnih in dišečih jedi.  Kot drugo prednost lahko omenimo tudi, da hrana pripravljena v Big Green Egg žaru ne izgleda samo boljše, tudi okus je boljši!

4. IZBIRATE MED SEDMIMI VELIKOSTMI

Big Green Egg ustreže vsem potrebam po kuhanju in seveda vsakemu življenjskemu slogu, zato lahko izbirate med kar sedmimi velikostmi modelov – od Mini do Extra-Extra-Large Big Green Egg žara. Vaša naloga je samo, da se odločite, koliko hrane želite pripraviti in kam boste žar namestili. Big Green Egg je res najbolj vsestranski žar in pečica v enem, kar ga trg lahko ponudi.

5. ŽELITE BITI HITRO PRIPRAVLJENI NA PEKO?

Big Green Egg doseže optimalno temperaturo v manj kot 12 minutah, saj ima patentiran sistem pretoka zraka – podobno kot peč na drva. Z uporabo naravnega oglja v kosih in ognjenimi starterji (ne uporabljajte tekočih goriv) zagotavljamo, da hrana ni nasičena s kemikalijami, kot se to zgodi pri običajnih žarih na oglje. Začetek kuhanja zato ne more biti bolj preprost!

Ne skrbite, če v EGG stresete preveč oglja, saj lahko nedogorelo oglje porabite naslednjič!

6. ENA BESEDA – SOČNOST!

Ne boste verjeli, dokler ne poskusite! EGG ohranja sočnost hrane pri kuhanju, ne glede na to ali pripravljate samo zrezek, celo nogo jagnječjega mesa, filete rib ali piščanca – vsak košček se kar raztopi v ustih, zato si boste hitro začeli oblizovati ustnice! Razlog se skriva v odlično izolirani keramični steni, učinkovitemu nadzoru pretoka zraka in uravnavanju temperature, vse skupaj pa dosega osupljive rezultate. Vaša hrana se zato ne bo nikoli izsušila, čeprav jo boste v žaru pustili predolgo.

7. ŠE NIKOLI PREJ NISTE PRIPRAVILI TAKŠNE HRANE, KOT JO BOSTE SEDAJ

Če mislite da veste, kako pripraviti hrano na navadnem kovinskem žaru, boste presenečeni, ko boste ugotovili, kaj vse lahko kuhate na Big Green Egg žaru. Če nam ne verjamete na besedo, povprašajte ljudi, ki so se odločili za nakup Big Green Egg žara! Ne dvomimo, da boste s kuhanjem v EGG-u kmalu zasvojeni in boste v njem pripravljali hrano ob vsaki možni priložnosti – pa naj bo dež ali sonce.

8. DIM JE NOVI POPER

Kuhanje na odprtem ognju se zopet vrača – nič ni boljšega kot hrana, dimljena v dimu naravnega lesa. Big Green Egg ima zato več vrst lesnih sekancev, ki dajejo hrani svoj okus in vonj. Hrano na žaru pripravljate ob zaprtem pokrovu, zato se lesni sekanci ne vžgejo in ne osmodijo živil. Dim, ki se sprošča, obda vašo hrani in poskrbi za odličen okus! Ta trend se pojavlja tudi v najboljših restavracijah po celem svetu.

9. NE MORETE PREMAGATI NAŠIH STORITEV ZA STRANKO

Smo družinsko podjetje z globalno blagovno znamko. V štiridesetih letih svojega delovanja je Big Green Egg pridobil vrsto zvestih kupcev, ki jih podjetje oskrbuje z vso svojo strastjo. Poleg doživljenjske garancije na keramiko žara, vam ponujamo tudi celoletno možnost dobave kateregakoli izdelka – od 100% naravnega oglja do vsakega pripomočka za žar (EGGcessory).

10. KER BOSTE V DOBRI DRUŽBI

V tujini je uporaba Big Green Egg žara zelo cenjena, zato ni nič čudnega, da mnogo priznanih kuharskih mojstrov v svojih restavracijah pripravlja hrano le na teh žarih.

V Sloveniji kuhata hrano na Big Green Egg žaru tudi velika kuharska mojstra, Andrej Kuhar, Bine Volčič, David Vračko, Igor Jagodic in  mnogi drugi.

11. DOBITE TISTO, ZA KAR STE PLAČALI

Big Green Egg je ročno narejen izdelek iz kakovostne keramike, z doživljenjsko garancijo. Res je, da vas bo več stal na začetku, vendar vam ga ne bo treba nadomestiti nikoli – nič več zarjavelih ali oddrobljenih bentonskih delov, kot pri vašem starem žaru. Odkrili boste, da je Big Green Egg vreden svojega denarja, zato ne nasedajte raznim ponaredkom!

12. TO NI SAMO ŽAR – TO JE BIG GREEN EGG

Big Green Egg je ultimativna kuharska izkušnja. Preprosto povedano – na njem boste pripravili toliko različnih jedi, da nikoli več ne boste pomislili na svoj stari žar. Big Green Egg je preprost, čvrst, zanesljiv in zelo učinkovit! Če lahko določeno jed skuhate v kuhinji, jo lahko tudi v EGG-u, največkrat pa je ta nato še boljšega okusa.  In s kuhanjem mislimo tako na pečenje, dimljenje, praženje, itd., kar drugi tradicionalni žari ne morejo trditi.