Big Green Egg Slovenija

Zgodovina

Ideja za nastanek Big Green Egg žara je vzniknila v Vzhodni Aziji, navdih ustvarjalcem pa je bila glinena posoda za kuhanje izpred 3000 let. Sprva so to uporabljali Kitajci, nato pa so Japonci prevzeli ta koncept in ga poimenovali »kamado« (pečica ali ognjišče). Stoletja kasneje, malo po drugi svetovni vojni, so Američani na Japonskem našli kamado in ga prinesli s seboj v Ameriko in to ravno v času, ko je vladala norost za žar burgerji. Konec 60. let prejšnjega stoletja je stekla masovna proizvodnja žar glinenih posod, ki so jih sprva uporabljali. Kasneje je glino nadomestila kakovostna keramika, ki je bila namenjena vesoljskim raziskavam in posebej razvita za NASA združenje v Mehiki.

 

Podjetje Big Green Egg je bilo ustanovljeno leta 1974 s strani Ed Fisher-ja, sedež podjetja pa se nahaja v mestu Tucker, Georgia v Združenih državah Amerike.

 

Big Green Egg je mešanica starodavnih modrosti, sodobne tehnologije in lastniških procesov, združenih v nadvse vrhunskem, unikatnem izdelku, ki je močnejši, bolj vzdržljiv in zagotavlja boljšo toplotno izolacijo kot katerikoli drug kuhalnik ali žar na trgu.